Εύα Διαμάντη

Ειδικότητα: Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων & ενηλίκων.

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών, είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ) και διαθέτω  Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Συνέχισα τις σπουδές  μου στην Ψυχολογία παιδιών και εφήβων, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό  με τίτλο ‘’Child and adolescent Psychology’’, στο πανεπιστήμιο Leiden στην Ολλανδία, από όπου αποφοίτησα με άριστα. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, έχω συνεργαστεί με σχολεία και με δομές παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκα για τέσσερα έτη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Παράλληλα με την πανεπιστημιακή κατάρτιση, συμμετείχα σε Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογίας όπου παρουσίασα επιστημονική έρευνα, βασισμένη σε εργαστηριακό πείραμα, με περιεχόεμενο τις γνωστικές πλάνες.

Κατά το παρελθόν, έχω απασχοληθεί στον  οργανισμό «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ», όπου παρείχα υποστήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και τα θύματα σεξουαλικής και έμφυλης βίας.

‘Εχω εργαστεί ως Ψυχολόγος στην εταιρία Hr. Psychology-Today, όπου συντόνιζα και ήμουν εισηγήτρια σε σεμινάρια  ποικίλης  θεματολογίας, παρείχα ατομικές θεραπείες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και ήμουν Σύμβουλος – Ψυχολόγος σε 24ωρη Τηλεφωνική  Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης.

Την τρέχουσα περίοδο, απασχολούμαι στο φορέα «ΑΝΟΔΟΣ», παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω ατομικών συνεδριών σε ενήλικες.

Τέλος, συνεργάζομαι με πλαίσια υποστήριξης παιδιών και των οικογενειών τους, πραγματοποιώντας συνεδρίες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.