thecrimelab-image-aboutus-2

Τι είναι

Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία για την ανάλυση εγκλήματος.

Πως λειτουργεί

‘Έρχεστε σε επικοινωνία με το Εργαστήριο μας από όλο τον κόσμο μέσω σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Τι προσφέρει

Η υπόθεση διερευνάται από εγκληματολόγους, αναλυτές εγκληματικών συμπεριφορών και  επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων.

The Crime Lab – Τι είναι

Είναι το πρώτο επιστημονικό Εργαστήριο Εγκλήματος στην Ελλάδα, από τον Μανώλη Σφακιανάκη, Ειδικό Ερευνητή – Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων στο οποίο συμμετέχουν για πρώτη φορά εγκληματολόγοι, αναλυτές εγκληματικών συμπεριφορών και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι με τη γνώση τους θα βοηθούν το πολύτιμο έργο των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, ώστε με τεκμήρια να αποδεικνύεται η αλήθεια όταν συμβαίνει ένα έγκλημα.

Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία για την υπεράσπιση του θύτη αλλά εξίσου και του θύματος.

The Crime Lab – Πως λειτουργεί – εφαρμόζεται

Έρχεστε σε επικοινωνία με το εργαστήριο μας όπου εκθέτετε σε εγκληματολόγο τους λόγους της προσέγγισης σας, δίνοντας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Άμεσα, ο εγκληματολόγος με την ομάδα του διερευνά την υπόθεση συντάσσοντας ένα σύντομο ιστορικό το οποίο διαβιβάζει ηλεκτρονικά στα εργαστήρια που κρίνει ότι θα πρέπει να έχουν άμεση συμμετοχή για την έκδοση επιστημονικών εκθέσεων.

Κατόπιν και σε άμεση ημερομηνία που θα οριστεί από τον επικεφαλής εγκληματολόγο του THE CRIME LAB θα λάβουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη:

 • οι συμμετέχοντες επιστήμονες – πραγματογνώμονες που αρχικά έχουν οριστεί για να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους
 • οι εκπρόσωποι από το εργαστήριο οι οποίοι ανά περίπτωση ορίζονται ανάλογα (π.χ. σε μια ποινική διερεύνηση θα συμμετέχει ένας εγκληματολόγος και ένας αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. με αντίστοιχες εμπειρίες)
 • οι πελάτες συνήγοροι και διάδικοι

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, δίνονται εντολές στα αντίστοιχα εργαστήρια μαζί με το υλικό που ανά περίπτωση απαιτείται, ώστε να εκτελέσουν επιστημονικό έργο προς απόδειξη της αλήθειας μέσα από τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης τους.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα οι εκθέσεις παραδίδονται ερμηνευμένες στους εντολείς τους – διαδίκους για να κατατεθούν στο δικαστήριο και οι δικαστές να σχηματίσουν πεποίθηση μέσα από εμπεριστατωμένες επιστημονικές έρευνες και όχι από θεωρίες.

The Crime Lab – Τι καινοτόμο προσφέρει

 • Πρόσβαση από όλο τον κόσμο και όλο το 24ωρο.
 • Ανάλυση και τεκμηρίωση υποθέσεων από εγκληματολόγους, παράλληλα με νομικούς οι οποίοι συνεργάζονται με επιστήμονες ειδικών γνώσεων με εμπειρία και διεθνές κύρος για την τεκμηρίωση των συμπερασμάτων τους μέσα από επιστημονικές εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης.
 • Το μεγαλύτερο μέρος των αποδεικτικών στοιχείων προκύπτει – τεκμηριώνεται μέσα από επιστημονική έρευνα και όχι από θεωρίες.
 • Ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των παραγόντων μιας δίκης πριν πραγματοποιηθεί αυτή και σε πραγματικό χρόνο.
 • Για πρώτη φορά θα μπορεί ο οποιοσδήποτε νομικός μαζί με τον πελάτη του ή τους πελάτες του από όπου και να βρίσκονται – είτε στην Αθήνα, είτε στα Γρεβενά, είτε στο Λονδίνο, είτε στη Νέα Υόρκη – να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο και να συνομιλούν βλέποντας ο ένας τον άλλο σε ένα όμορφο εικονικό τραπέζι επικοινωνίας και τεχνολογίας μαζί με τους εγκληματολόγους και τους πραγματογνώμονες, ώστε να του δώσουν λύσεις και επιστημονικά εργαλεία – εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης – στην υπό έρευνα υπόθεση του.
 • Για πρώτη φορά θα μπορεί να βρίσκει ο εμπλεκόμενος σε μια δίκη ένα πολυεργαλείο, το οποίο θα έχει μέσα όλα όσα χρειάζεται για να αποδείξει αυτά που υποστηρίζει χωρίς να τρέχει και να ψάχνει ανά την χώρα εργαλεία απόδειξης και επιστήμονες. Παρέχεται τεκμηρίωση των αποδεικτικών στοιχείων μιας εγκληματικής πράξης μέσα από την επιστημονική γνώση των εργαστηρίων.
 • Συγκέντρωση μιας ομάδας 14 επιστημονικών εργαστηρίων, τα οποία ο ερευνητής μια εγκληματικής πράξης μπορεί να επιστρατεύσει και να χρησιμοποιήσει την γνώση τους προς σχηματισμό πεποίθησης ενός δικαστηρίου μέσα από μια ή πολλές επιστημονικές εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης.
 • Για πρώτη φορά μπορεί ο οποιοσδήποτε ο οποίος είτε προβληματίζεται είτε έχει υποστεί μια εγκληματική συμπεριφορά εις βάρος του, συμβουλευτικά και μόνο, άμεσα να έχει την πρόσβαση μέσω των συστημάτων (υβριδικού και μη τύπου) για ραντεβού με τους Αναλυτές Εγκληματολόγους.
 • Πλέον όλοι – νομικοί επιστήμονες, εισαγγελείς, δικηγόροι, αστυνομικοί και πολίτες που ζουν στη χώρα μας αλλά και στην αλλοδαπή – θα γνωρίζουν ότι εγκληματολογικά εργαστήρια δεν διαθέτει μόνο η ΕΛ.ΑΣ, η οποία προσφέρει πολύτιμο έργο καθημερινά με αποτέλεσμα αυτά να έχουν υπερφορτωθεί σε πολύ υψηλό βαθμό από το σύνολο των υποθέσεων που όλοι οι φορείς ανελλιπώς διαβιβάζουν διότι είναι τα μοναδικά, αλλά υπάρχει το THE CRIME LAB – ιδιωτικό. Στις υπόλοιπες γειτονικές Ευρωπαϊκές χώρες είναι κατά πολύ περισσότερα τα ιδιωτικά από τα δημόσια εργαστήρια τα οποία πλέον ασχολούνται με τις πολύ σοβαρές υποθέσεις.
 • Η ίδρυση του THE CRIME LAB δίνει μεγάλη ώθηση στην επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων, διότι θα μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης των εργαστηριακών ερευνών και αποτελεσμάτων αυτών.
 • Τέλος, για πρώτη φορά στη χώρα μας αναδεικνύεται ο ρόλος του εγκληματολόγου και δίνονται θέσεις εργασίας σε νέους επιστήμονες με τη σκέψη πως η ιδέα μας θα μεταλαμπαδευτεί και σε άλλους του χώρου (Αστυνομία , Δικαιοσύνη κ.α.) δίνοντας στους νέους που ήδη κατέχουν πτυχία και σε αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν τον κλάδο αυτό, νέες θέσεις εργασίας.