Δημήτριος Καλαντζής

Ειδικότητα: Δικαστική Γραφολογία

Ο Δημήτριος Καλαντζής, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας Πόλεων και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύθηκε και ειδικεύτηκε ως Δικαστικός Γραφολόγος στο Εργαστήριο Γραφολογίας της Διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το 1977.

Εκεί υπηρέτησε μέχρι το 1994, όπου και διετέλεσε Διευθυντής των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών, από το 1992 μέχρι το 1994.

Έχει επιμορφωθεί στη Δικαστική Γραφολογία στα Εγκληματολογικά εργαστήρια BUNDESKRIMINALAMT στην Γερμανία, από τον τότε Διευθυντή τους Dr. Manfred Hecker και διατελεί Τακτικό Μέλος και Διπλωματούχος «Πραγματογνώμονας Δικαστικής Γραφολογίας» της Εταιρείας για την Δικαστική Γραφολογία GESELLSCHAFT FϋR  FORENSISCHE  SCHRIFTUNTER-SUCHUNG  (GFS), και Επαγγελματικό μέλος (MFSSoc) της Βρετανικής Εταιρείας Εγκληματολογικών Επιστημών, «Forensic Science Society».

Ο Δημήτριος Καλαντζής είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο Πραγματογνωμόνων του  Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών-Πειραιώς  κλπ., για  θέματα  Δικαστικής Γραφολογίας από το 1981, ενώ είναι και ειδικός στην εξέταση ιχνών όπλων και εργαλείων, με μετεκπαιδεύσεις στην Γερμανία και στην Ακαδημία του FΒΙ.

Δημήτριος Καλαντζής/Βασικός Εξεταστής του Ινστιτούτου «ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΙΟΣ -Εργαστήριο Μελετών Δικαστικής Γραφολογίας»