Έλενα Κουτσοπούλου

Ειδικότητα: Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος

Ονομάζομαι Κουτσοπούλου Έλενα και είμαι  Ψυχολόγος Α.Π.Θ, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην Εγκληματολογία (MSc Newcastle University, UK).

Από το 2022 είμαι μέλος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη (EFRJ) ενώ κατέχω εξειδίκευση ως Συντονίστρια Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής και Έμφυλης Βίας (Domestic Violence Response Coordinator-ACTA S.A).

Η κλινική μου δράση περιλαμβάνει την εργασία μου σε ποικίλα πλαίσια, όπως η ψυχιατρική πτέρυγα του 424 Γ.Σ.Ν.Ε., με ευάλωτες ομάδες ενηλίκων και εφήβων του προσφυγικού πληθυσμού παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη καθώς και σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Αγγλίας (HM Durham Prison), κρατικούς φορείς υποστήριξης επιζώντων ενδοοικογενειακής βίας και οικογενειών με Δ.Ε.Π.Υ. (Believe in children Barnardo’s).

Παράλληλα, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε συμβουλευτικό ή ψυχοθεραπευτικό επίπεδο,  μέσα από την ιδιωτική μου δράση, με τη μορφή ατομικών ή ομαδικών συνεδρίων σε ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες.