Ελένη Φουντωτού

Ειδικότητα: Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Εγκληματολογική Ψυχολογία

Ονομάζομαι Ελένη Φουντωτού και είμαι απόφοιτη Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου παρακολούθησα ποικίλα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στον κλάδο της Εγκληματολογίας, αποκτώντας και δίπλωμα στην Δικαστική Ψυχολογία & Εγκληματολογία.

Εκπόνησα την πρακτική μου άσκηση στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), όπου εκπαιδεύτηκα στην αναγνώριση και αντιμετώπιση κυβερνοεγκλημάτων, ενώ παράλληλα ήρθα σε επαφή με θύματα διαδικτυακών κακουργημάτων και απατών, παρέχοντας τους ψυχολογική υποστήριξη. Τα τελευταία χρόνια, είχα την ευκαιρία να εισηγηθώ σε συνέδρια και ημερίδες του φορέα Γίνε Άνθρωπος του οποίου είμαι μέλος, με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση κακοποιητικών συμπεριφορών και συγκεκριμένα περιστατικών συντροφικής και ενδοοικογενειακής βίας.

Ακόμη, είμαι μία από τις εκπαιδεύτριες του ευρωπαϊκού προγράμματος TRACeD, που στοχεύει στην καταπολέμηση της έμφυλης διαδικτυακής βίας κατά κοριτσιών μεταξύ 7-18 ετών και γυναικών μεταξύ 18-25 ετών στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Σλοβενία, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Αυτή την περίοδο είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Εγκληματολογίας και Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Essex στο Ηνωμένο Βασίλειο και Διευθύντρια Προσωπικού (HR) στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), υποστηρίζοντας έμπρακτα το όραμα του για διαρκή εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με την σημασία της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.