Σωκράτης Ιων. Τσαντίρης

Ειδικότητα: Ιατροδικαστική

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980 και αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2004 και έκτοτε είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Το 2006 αποφοίτησα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και έλαβα την εξειδίκευση του Ιατρού Δημόσιας Υγείας.

Το 2009 ολοκλήρωσα την άσκησή μου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβα τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας του Ιατροδικαστή.

Το 2010 ολοκλήρωσα την υπηρεσία αγροτικού ιατρού στο Νομό Κορινθίας.
Από το 2011 ασκώ την Ιατροδικαστική ειδικότητα και έχω διαχειριστεί πολλές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις Δικαστικές Αρχές αλλά και την κοινή γνώμη.

Από το 2012 συγχρόνως είμαι Αν. Καθηγητής των Αστυνομικών Σχολών Αθηνών. Επίσης, έχω διατελέσει καθηγητής στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών, τομέα βασικών ιατρικών μαθημάτων και σε ιδιωτικά Τ.Ε.Ε. και Ι.Ε.Κ..  Έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια και έχω εκπονήσει πολλές επιστημονικές εργασίες.

Έχω διατελέσει καθηγητής στον κατάλογο ειδικών εκπαιδευτών του Ε.Φ.Ε.Τ. και είμαι μέλος της (α) Πανελλήνιας Εταιρείας Ιατρών Δημόσιας Υγείας και (β) Εταιρείας Πραγματογνωμόνων. Επίσης, έχω καταρτίσει πολλά εγχειρίδια Ορθής Διαχείρισης Ποιότητας & Ασφάλειας στα πλαίσια των διεθνών προτύπων ISO:9001 & ISO:22000, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από Διεθνή Φορέα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και από το έτος 2022 εργάζομαι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.